Ne pare rău, înregistrarea s-a încheiat.

Grup de lucru cu 6 întâlniri de câte 2h30 ore, miercurea de la 18.00 la 20.30, o dată la 2 săptămâni Tematica; Cum se reflectă în viața noastră mecanismele de coping și instanțele de copil, părinte și adult și cum putem crește părțile sănătoase, pentru a trăi conștient și echilibrat. Sesiunile vor avea loc online pe platforma Zoom, în datele de 26 ianuarie, 9 februarie, 23 februarie, 9 martie, 23 martie, 6 aprilie.


  • Data:26.01.2022 06:00 PM
  • Locaţie Eveniment Online

Descriere

Omul nu este o ființă liniară, predictibilă, care se comportă la fel în fiecare zi sau care ia mereu decizii raționale (de fapt, partea emoțională este de multe ori cea mai puternică). În funcție de contextul în care ne aflăm, de filtrele prin care ne uităm la realitate, de gândurile, emoțiile și comportamentele care ne sunt activate, fiecare dintre noi reacționează în diferite moduri.

Uneori evaluăm realist situațiile și răspundem adaptat la ele. Alteori reacționăm impulsiv, exagerat, spunând sau făcând lucruri de care ne va părea rău mai târziu. Uneori avem grijă de nevoile noastre și ale celorlați, avem răbdare cu noi sau ne privim greșelile cu înțelegere și compasiune. Alteori (sau poate ar fi mai realist să spunem deseori) sărim repede să ne criticăm, să ne vorbim urât, să punem presiune pe noi. Sau pe cei din jur. Uneori ne asumăm riscuri, decizii și potențialele lor consecințe. Alteori evităm ceea ce nu ne e confortabil, fugind în diverse activități sau dependențe.

Funcționăm astfel într-un mod de adult sănătos, de copil vulnerabil sau copil impulsiv, de părinte protector sau părinte critic, de coping evitant. Toate acestea sunt părți din noi, instanțe ale eului (cum le numește analiza tranzacțională), sau moduri (cum le numește terapia schemelor).

Există mai multe moduri, dar doar 3 sunt și sănătoase și ne ajută să trăim echilibrat: modul de adult sănătos, de părinte protector și de copil fericit.

Scopul dezvoltării personale este astfel de a crește și a întări aceste moduri, astfel încât să funcționăm cât mai des sub pălăria lor.
Pentru a face acest lucru însă, este esențial să ne conectăm și să vindecăm rănile unei părți din noi, care deseori este ignorată, reprimată, neacceptată sau nevăzută. Partea de COPIL VULNERABIL. Toate modurile nesănătoase se manifestă de fapt ca să protejeze această parte, dar o fac într-un fel care în realitate nu ne ajută.

Acest grup terapeutic își propune să exploreze modurile principale care se manifestă în viața ta, ajutându-te să le conștientizezi, să le înțelegi, să le întărești pe cele sănătoase și să le scazi puterea celor nesănătoase. O atenție deosebită va fi acordată părții de părinte critic, care pune presiune, pentru că am observat în practica mea cât de puternică este această voce critică în interiorul clienților mei.

Agenda de lucru (ordinea și ritmul vor fi adaptate participanților din grup):
1. Instanța de copil – copilul vulnerabil, copilul furios și copilul fericit. Gânduri, convingeri, emoții, comportamente, nevoi
2. Instanța de părinte – cum limitez părintele critic, cum opresc părintele punitiv și cum cresc părintele protector
3. Modurile de coping: predare, evitare, supracompensare - cum negociez cu ele pentru a putea ajunge la copilul vulnerabil.
4. Instanța de adult sănătos – cum gândește, cum acționează și cum o pot dezvolta.

Principii ale grupului:
* Confidențialitate
* Autocunoaștere și lucru în profunzime
* Număr redus de participanți (maxim 8)

* 20% din timp: explicarea conceptelor cu care lucrăm, 80% din timp: exerciții practice, experențiale și discutarea lor, cu cei care își doresc să împărtășească.

Informațiile și tehnicile folosite în cadrul grupului fac parte din Terapia Cognitiv-Comportamentală, Analiza Tranzacțională, Terapia Schemelor și Terapie Centrată pe Compasiune.

Înscriere: Mesaj privat Facebook sau la telefon 0721.221.311

Cost total al programului: 720 Ron. Poate fi achitat in 3 transe lunare a cate 240 sau integral înainte de începerea grupului, caz în care beneficiezi de o reducere de 10%. Detaliile de plată se oferă la înscriere și factura se emite după efectuarea transferului.